Недеља, 25.07.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Пита од јабука

Pixabay

Потребно је:

  • 500 г интегралних кора
  • 1 кг очишћених и изренданих јабука
  • 300 г млевених ораха
  • 5 кашика јечменог слада (малтекса)
  • 5 кашика пшеничних клица
  • 0,5 дл хладно цеђеног сусамовог уља
  • мало цимета по укусу

Две коре напрскати уљем, помешати састојке и тиме филовати коре. Уролати их и ређати у плех. Поновити све док има кора. Одозго премазати уљем. Пећи 35 минута на 180 степени. Посути шећер у праху.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

snežana
Nema bolje lenje pite (prhko testo, tart) od onih u Švajcarskoj, Nemačkoj i Holandiji. Znate zašto? Zato jer imaju jabuke kožare. I fin buter.
Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
U lepom istorijskom gradicu-Delftu(Holandija) postoji kafic koji vise od sto godina prodaje samo pitu sa jabukama uz kapucino.Ovo je i turisticki grad sa arhitekturom iz 16 veka.Gde kraljevska familija ima svoju crkvu u kojoj sahranjuju mrtve.Cela Holandija kad dodje u ovaj grad svraca u kafic zbog pite sa jabukama.Svi drugi kafici ih imitiraju.No,ova pita nije ni ''p'' od ove u ''Politici''.Jer je samo -jabuke u hlebu(bez kora).Kad bi Holandjani saznali za ovu nasu,promenili bi nacionalitet...!
Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
@Pik-lul,naravno da sam probao ''appeltaart'' iz supermarketa i ona je jos gora od one strudle u Delftu.Ova iz supermarketa ima pregorelu koru spolja dok je unutra smesa jabuka.Pre bismo je mogli nazvati ''jabukova--sarma'' nego torta.Vidimo se u Delfu na promociji najbolje strudle za koju znaju Holandjani....!
Pik-lul
U Holandiji se sluzi "Appeltaart", slobodno prevedeno jabukova torta. Treba je probati, pa i onu iz supermarketa pa komentarisati. Ovaj recept je prije hibridna strudla od jabuka sa kojekakvim sezamovim uljem, psenicnim klicama, sladom. Nema veze ni sa strudlom ni sa dobrom starom ljenom pitom.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.